zaterdag 13 juli 2013

Brede Houten vloeren

BREDE HOUTEN VLOEREN
Extra brede vloerdelen voor brede houten vloeren : Plankbreedtes van 20 cm tot wel 35 cm/40 cm. geven de houten vloeren een extra dimensie. Bij brede houten vloeren ligt de natuurlijk letterlijk in uw kamer. De houttekening van elke plank is anders. Als u een houtliefhebber bent -zoals wij- kunt u gewoon de invloeden zien van wind, regen, zon, warmte, kou en bodem. De strijd van het leven in elke plank vertegenwoordigd. De boom moet namelijk zorgen dat hij snel groeit om toegang te blijven houden tot de stralen van de zon. De boom moet zich verankeren zodat hij weerstand kan blijven bieden aan de wind. De wortels moeten toegang hebben tot water, zodat de voedingsstromen naar de takken en bladeren toekomstig leven kunnen waarborgen.

De schors van de boom moet flexibel zijn dat de boom kan uitzetten, maar wel zo sterk dat hij invloeden van dieren, klimplanten, regen, zon en wind dan weerstaan. Bij brede houten vloeren kunt u dit alles gewoon vanuit uw luie stoel bekijken. Geen enkel door de mens gefabriceerd of bedacht product komt maar enigzins in de buurt van de natuurlijke uitstraling van brede houten vloeren. U heeft dus een waar sieraad in uw woning liggen.

Aangezien de ene houtsoort bredere stammen kan produceren dan de andere houtsoort is de plankbreedte van niet alle houtsoorten evenredig groot. We spreken van zeer brede houten vloeren bij notenhout al bij planken van 18 cm breedte. Bij Douglas grenen kan echter wel een breedte van over de 30 cm geleverd worden.

Fairwood en extra brede houten vloeren Fairwood is zoals u weet een onderdeel van een grote houtimporteur. Bij zeer brede houten vloeren is dit een enorm voordeel. Er is immers maar een beperkte hoeveelheid van extra brede houten planken beschikbaar. We spreken bij sommige houtsoorten over percentages van 5% brede planken of zelfs minder dan dat. Gezien de grote hoeveeheden hout die beschikbaar is voor Fairwood kunnen van deze 5-10 % brede vloerdelen toch nog een behoorlijk aantal brede houten vloeren worden geproduceerd. 10% van 1000 m3 is heel wat meer dan 10% van 30 m3. De kans dat u mooie brede houten vloeren van een bepaalde houtsoort bij Fairwood vindt is waarschijnlijk groter dan waar ook in Nederland of Belgie.
Brede houten vloeren Brede eiken vloeren Brede vloerdelen Brede houten vloeren