Over mij

Mijn foto

Ik werk bij de firma Home Hout in Tiel. Dit is een familiebedrijf en als een van de directeuren ben ik tevens verantwoordelijk voor de houten vloeren afdeling van Fairwood houten vloeren. Wij doen al onze inkoop van het hout zelf en bezoeken regelmatig zagerijen in o.a. Amerika. Omdat wij van mening zijn dat hout verhandeld moet worden met een FSC keurmerk hebben wij veel aandacht voor FSC in houten vloeren. FSC houten vloeren geeft daarom aandacht voor houtsoorten met een keurmerk. Dit kan ook in andere producten van hout zoals vlonderplanken, terrasplanken, verlijmde houten bladen, tafels en kasten

woensdag 28 november 2007

Oud Hout sprookjeOp de site: www.eiken-houten-vloeren.nl staat het :Oud Hout Sprookje

In dit sprookje wordt duidelijk gemaakt, dat "oud hout" voor eiken
vloeren een verkooptruck is. Er wordt ingespeeld op de nostalgische gevoelens van de consumenten om een betere prijs voor het product te krijgen. Oud eiken zal zogenaamd zijn; uitgewerkt.

Vaak wordt er echter aan voorbij gegaan dat wij vroeger in slecht
geisoleerde woningen leefden, die niet werden verwarmd door een
CV.

In de natuur gaat het droogproces van eiken niet verder dan een vochtpercentage van ca 15%-18%.

Om eiken in een CV gestookte woning te hebben, moet het eerst in een speciale droogkamer worden teruggedroogd.
Dit drogen gaat tot een vochtpercentage van ca 10%.

Wordt deze handeling niet gedaan, zal de vloer buitensporig gaan werken.

Het verschil tussen "oude balken" en "nieuwe balken" verdwijnt hiermee echter. "Nieuwe balken" komen namelijk ook van eiken die meer dan 50 tot 60 jaar zijn. Nieuwe balken kunnen daarom ouder zijn dan oude eiken balken.

Kies daarom voor een veel goedkopere verouderde eiken vloer.
U krijgt dezelfde vloer voor een veel geringer bedrag!Hout wordt in een droogkamer gezet om te drogen naar een vochtpercentage van 10%.

Geen opmerkingen: